luni, 13 ianuarie 2014

11 Idei De Afaceri De Succes Incredibile Începute Cu Bani Puțini

04:19

grup de oameni de afaceri
Sa incepem o afacere necesită nu doar multă muncă ci și motivație. Și, oricât de tare ți-ai dori să faci un profit serios, uneori îți pierzi speranța. E perfect normal – o afacere se deosebește de o slujbă bine plătită tocmai din cauza faptului că e nesigură. Azi ești pe val și ai o grămadă de vânzări, în timp ce contul de a doua zi îți arată un mare 0 (zero).




















Avem nevoie să ne motivăm, să ne pompăm, să credem că orice este posibil. Și ce metodă mai bună să facem asta decât să ne uităm la alți antreprenori de succes care au realizat ”imposibilul”?
”Imposibilul” conform celor din jurul lor care i-au descurajat, probabil, pentru că numărul mare de afaceri de succes care au pornit cu un capital (relativ) mic este foarte mare.
Cum sunt un mare fan al acestui gen de povești, le-am ales pe cele mai tari 11, una câte una, și le-am condensat pe cât am putut de bine, pentru a nu lungi prea mult articolul.

Povestea de succes #1: Tânăr ia 10000 de euro gratis de la stat și pornește o fabrică de pâine de succes

Ce e drept, acesta a trebuit să pună de la el încă 10000 de euro, pe lângă cei dați de la stat. Însă pentru anul 2013 (aflat în derulare la data scrierii acestui articol), Sergiu estimează o cifră de afacere de 68000 euro.
Impresionat este că acest SRL-D a fost început în Timișoara, un oraș unde nu te-ai aștepta să reușești așa de ușor. Și deși cei 68000 de euro sunt doar o estimare și nu reprezintă profitul, începutul este extrem, extrem de promițător pentru Sergiu Nistor.

Povestea de succes #2: O afacere online cum nu mai există la noi

Doru Catană, după ce a lucrat ca CEO pentru o companie din industria farmaceutică, a decis să facă marele pas spre o afacere online, cum sugerez și eu cititorilor mei de ani de zile. Nu este vorba despre blogging ci despre un site de tip ”cash back”, prin care cei care fac cumpărături online primesc înapoi o anumită sumă, pe care o împart cu site-ul intermediar condus de Doru.
O idee care merge în străinătate și care începe să funcționeze și la noi.

Povestea de succes #3: Știi ce este un chinchilla?

Nu e nimic, știe Alex Padurariu. Și totul a început (era evident, nu?) de la o pasiune: aceea de a crește animale. Aceste animale despre care nu auzi foarte multe în discuțiile de zi cu zi se vând foarte bine, conform proprietarului afacerii, cu condiția să ai grijă de ele.
Cu minim 100 de exemplare, acest gen de afacere este pe profit, atâta timp cât ai la cine să le vinzi mai departe (în străinătate), pentru blana lor lucioasă și mătăsoasă.
Conform unui articol de pe bzi.ro, un asemenea exemplar se vinde cu 30 de euro, iar întreținerea lor (zeci și zeci de exemplare) costă sub 300 de euro lunar.
Două lecții ne învață Alex vizavi de afaceri. Prima este să cercetezi nișa în care intri și să nu te arunci cu capul înainte. Mediul de afaceri nu mai este de mult unul extrem de ușor, e multă lume care vrea să facă bani în el și, dacă o nișă e prea… goală, acesta este de obicei semn că nu se monetizează prea bine.
A doua lecție este planificarea. Înainte de a începe să crești asemenea animale, trebuie să ai la cine să le vinzi. Altfel rămâi cu ele în cuști. Ar putea dura luni de zile să găsești pe cineva, timp în care vei avea costuri. Plănuiește cât mai detaliat afacerea pentru a minimiza șansele de a da faliment.

Povestea de succes #4: 21 de milioane de dolari ANUAL în vânzări de biciclete?

Cel puțin în Statele Unite. Chris Zane a împrumutat 16 mii de dolari de la bunicul său și, la doar 16 ani a ”întors” un magazin de biciclete care intra în faliment. Deși mama îl ajuta ocupându-se de magazin cât timp acesta era la școală, Chris a ajuns să facă vânzări de 56 de mii de dolari în primul an.
Sigur că venitul pe care ți-l poate aduce o afacere în SUA nu este același cu cât poți câștiga aici, însă sunt și avantaje: concurența este mai slabă.
Dacă ai căuta site-uri de biciclete din SUA ai putea învăța enorm despre strategiile lor de marketing.

Povestea de succes #5: Încă o afacere cu 10000 de euro pe lună

Vorbeam mai devreme despre un tânăr care a primit de la stat 10 mii de euro, a mai pus de la el încă pe-atât iar succesul nu a fost departe. Iată încă un exemplu de afacere pornită în același stil, care aduce vânzări de 3000 de euro pe lună, conform www.zf.ro.
Este vorba despre o fabrică de lemn în Oradea. Poate că 3000 de euro pe lună nu înseamnă mult pentru tine, însă e foarte bine pentru început. Dacă vor reuși să găsească clienți (mai ales în vestul Europei, profitând de locație), cu siguranță că venitul se va dubla sau chiar tripla.

Povestea de succes #6: De la 5 mii la 900 de mii de euro pe an

Sigur că nimeni nu garantează că se vor menține la nivelul de aproape un milion de euro pe an, însă investiția inițială e extrem de mică.
Este vorba de o firmă de consultanță IT cu 20 de angajați, care își face mare parte din bani ajutând companii pe parte de IT care nu au cunoștințe prea multe în acest domeniu.
Vitorul? Consultanță strategică pe parte de IT, un lucru mai puțin căutat la noi însă, în timp, vom prinde și noi acest trend venit, evident, din vest.

Povestea de succes #7: Știai că un litru de cătină costă între 200 și 500 de euro?

Dan Corb, din județul Bihor, știe asta. Cătina este la mare căutare pentru că din ea se pot face diferite medicamente și chiar produse cosmetice.
Cătina este un antioxidant extrem de puternic, conținând de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele.

Povestea de succes #8: Te pasionează fitness-ul?

O doamnă din Canada a fost dintotdeauna pasionată de corpul uman și de felul cum funcționează. Coaching-ul în fitness a fost calea pe care a ales-o, reușind să facă o afacere de succes, totul online.
Cheltuielile din primul an au fost de 8000 de dolari. Dacă îți faci un site în România, cheltuielile cu siguranță că vor fi mult mai mici. Iar dacă ai cunoștințele tehnice să îți faci singur site-ul, acestea vor fi minime.
Cum merge acest gen de afacere? Simplu. Având un site pe care îl promovează în locurile unde cei interesați de slăbit navighează pe net, aceasta oferă posibilitatea de coaching. Cu alte cuvinte, oferă consultații private cu clienții săi în materie de slăbit.
Avantajul acestui serviciu este că, din cauză că vorbești direct cu clientul, comunicarea este mult mai bună decât dacă i-ai vinde, spre exemplu, o carte. Astfel, rezultatele acestuia sunt mai bune iar tu îi poți cere un preț destul de piperat (asta dacă ești bun pe domeniul tău și știi să îl ghidezi spre rezultatele pe care și le dorește).
Dezavantajul este acela că trebuie să stai după fiecare în parte, în loc să faci un produs informațional pe care să îl vinzi la sute, mii sau chiar zeci de mii de persoane.

Povestea de succes #9: Ce zici de un ceai?

Sweet LeafTea, o companie din Autin, Texas, a fost începută de Clayton Christopher cu doar 3000 de dolari. Și-a recuperat banii abia după tre ani, când a avut o creștere exponențială și a făcut 300 000 de dolari în profit. Ultima statistică a sa o am din 2008, când a făcut 12 milioane de dolari. Impresionant, nu?
Compania care produce ceai organic a fost, în cele din urmă, achiziționată de Nestle.

Povestea de succes #10: Când spun cosmetice, spun profituri mari…

Deși Tarte Cosmetics a fost înființată cu o investiție inițială de 23 000 de dolari, aceasta a ajuns să facă peste 10 milioane re dolari în venit anual. Probabil te-ai prins deja de faptul că Kelly Maureen a fost pasionată de cosmetice toată viața.
Nemulțumită de produsele cosmetice existente pe piață, aceasta și-a inventat propriul produs și, după cum reiese din venitul înregistrat, rezultatel au fost cu mult peste așteptări. Sau, cine știe, rezultatele au fost sub așteptări.

Povestea de succes #11: Știi să faci prăjiturele?

Erin Baker știe, și, în momentul în care s-a prins că prăjiturile ei dietetice merg bine la cei interesați de nutriție, afacerea sa a explodat. A ajuns rapid la 100 de angajați și acum vinde aceste prăjituri în toată America.
Cele două secrete ale sale au fost o rețetă de prăjituri bună și, evident, marketing-ul.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

© 2013 Codrin- Blog. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top